Maak kennis met de Golden Retriever in het bruin - Golden Retriever Wereld (2024)

Inhoudsopgave

Als je van plan bent om binnenkort een pup aan te schaffen dan zul je voor een hoop keuzes komen te staan. Allereerst zal je moeten bepalen welk ras het beste bij jou en je gezin past.

Heb je een gezin met kinderen? Dan is een Golden Retriever een hond die veel mensen overwegen. Het is namelijk een loyaal, intelligent, geduldig en tolerant dier. Verder zijn het prachtige dieren om te zien. De Golden Retriever is er namelijk niet in maar éen kleur, maar in tal van verschillende tinten goud.

Een van de meest unieke kleuren van de Golden Retriever is de bruine variant. Hieronder vertellen we je meer over dit type Golden Retriever.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Golden Retriever nieuwsbrief. Daarin delen we wekelijks interessante artikelen, handige tips of kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Golden Retriever!

De standaardkleur van een Golden Retriever

De kleur van een Golden Retriever wordt vaak volgens de standaardnormen van de rasvereniging bepaald. Volgens deze normen dient een golden Retriever verschillende tinten goud te zijn. Deze kleuren gaan van licht goud tot aan een donkere goudkleur, met daartussen natuurlijk een breed scala aan verschillende variaties.

Sommige mensen zijn echter geïnteresseerd in een hele lichte of juiste donkere hond. Maar echt een bruine hond? Volgens de rasstandaard bestaat die dus niet. Volgens die standaard heb je het in deze gevallen eerder over een hond die ‘donkergoud’ is.

Maak kennis met de Golden Retriever in het bruin - Golden Retriever Wereld (1)

Golden Retriever: geen bruine maar een gouden kleur

De meest bekende kleur van de Golden Retriever is, zoals de naam natuurlijk al aangeeft, goud.

Deze gouden kleur is er in verschillende tinten. Dat maakt de hond ook zo uniek. Zo kan je een golden Retriever tegenkomen met een sterk lichtgoude vacht. Aan de andere kant vind je Retrievers met een dusdanig donkergoude vacht, dat het bijna tegen bruin aanschuurt.

Maar het is dus niet zo dat er in een nest witte, zwarte en bruine Golden Retrievers worden geboren. Officieel zijn ze allemaal goud. Een bruine hond kan alleen worden geboren als de Golden Retriever wordt gekruist met een andere rashond.

Maak kennis met de Golden Retriever in het bruin - Golden Retriever Wereld (2)

Zie je een bruine hond? Waarschijnlijk is het deze kruising

Kom je op straat een ‘bruine Golden Retriever’ tegen? Dan gaat het waarschijnlijk om een kruising tussen een Golden Retriever en een Duitse Herdershond. Ook de kruising tussen een Golden Retriever en een bruine Labrador zorgt vaak voor bruine pups. Je hebt dan dus geen zuivere Golden Retriever, waardoor ook bepaalde karaktereigenschappen kunnen afwijken. Dat is iets om rekening mee te houden in de keuze voor jouw hond.

De verzorging van de bruine Golden Retriever

De prachtige vacht van je ‘bruine’ Golden Retriever wil je natuurlijk in een goede conditie houden. Het is daarom van groot belang dat je deze op een goede manier verzorgt. Een Golden Retriever heeft een lange vacht, die aandacht nodig heeft om mooi te blijven.

Lees het Golden Retriever Handboek eens

In het Golden Retriever Handboek van meer dan 100 pagina’s wordt uitgebreid aandacht besteed aan de vachtverzorging van jouw Golden Retriever.

Je kan het e-book bekijken via deze link

Maak kennis met de Golden Retriever in het bruin - Golden Retriever Wereld (3)

Borstel minimaal een keer per week

Een goed advies is om de vacht tenminste een keer per week goed te borstelen. De uiteindelijke frequentie hangt af van de dikte, lengte en hoeveelheid krullen in de vacht. Dit zorgt ervoor dat overtollig haar van de hond kan worden weg geborsteld en dat er geen klitten ontstaan.

Golden Retrievers hebben een dubbele vacht

Verder is het goed om te weten dat Golden Retrievers een dubbele vacht hebben. Een gewone borstel is voldoende om de zichtbare vacht te verzorgen, maar hierbij wordt de onderlaag niet verzorgd.

Wil je deze ook goed verzorgen? Dan kun je hier het beste een slicker borstel voor gebruiken om onder andere de nek, borst en keel te borstelen.

Je bruine Golden Retriever wassen

Naast het borstelen is het ook belangrijk om je hond af en toe goed te wassen. Gebruik hiervoor warm water en een shampoo van goede kwaliteit. Je kunt je dierenarts om advies vragen welk soort shampoo goed is om de vacht van je bruine Golden Retriever in topconditie te houden.

Als je je Golden Retriever gaat wassen is het belangrijk om de shampoo over het hele lichaam van je hond te laten schuimen en hem daarna goed en grondig af te spoelen. Wrijf hem daarna goed droog met een grote handdoek. Dit zorgt ervoor dat de vacht prachtig blijft en dat jij en je hond lang kunnen genieten van de prachtige, bruine vacht van de Golden Retriever.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) ‘bruine’ Golden Retriever?

Wil je alles weten over jouw lieve hond? Bekijk dan het Golden Retriever Handboekeens. In dit e-book met meer dan 90 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het e-book te bekijken →

Maak kennis met de Golden Retriever in het bruin - Golden Retriever Wereld (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated:

Views: 5896

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.